• Θεατρική παράσταση: Ήλιος με δόντια

  Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Σκύρου 
  10 & 11/08/2018
  Ώρα 21:00

  Το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Γιάννης Μακριδάκης σε μία πρωτότυπη και καινούργια διασκευή του Δημήτρη Αλεξίου.  
  Η χειμαρρώδης αφήγηση της ζωής του Κωνσταντή, ενός ιδιαίτερου μάρτυρα της κοινωνικής και ιστορικής ζωής της Χίου και της Ελλάδας μεταξύ των ετών 1914-1944 ή πώς βιώνεται η ζωή απ' την έξω πλευρά της.

 • Skyros Summer Fest

  27/07/2018  21:00 Χαίνηδες  23:00 Γιάννης Χαρούλης
  28/07/2018 21:00  Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Σωκράτης Μάλαμας
  CookNara - Παραλία Κυρά Παναγιάς 

 • Boom Reggae Festival 2018

  Boom Reggae Festival 2018, 20-22 Ιουλίου, Σκύρος!Από τις 20 εως τις 22 Ιουλίου, η καρδιά της reggae θα χτυπά στο νησί της Σκύρου και το Boom Reggae Festival!  

  Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται να προστεθεί στη reggae πραγματικότητα της Ελλάδας. Ονομάζεται Boom Reggae Festival και φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό στα καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας. Τρεις μέρες γεμάτες reggae μουσική από κάθε γωνιά του πλανήτη, workshops και υπαίθριες δραστηριότητες, φαγητό, ποτό και πολύ χορό. Το Boom Reggae Festival υπόσχεται μια μοναδική μουσική εμπειρία για του φίλους της reggae και όχι μόνο!

  Boom Reggae Festival, που και πότε; Το Boom Reggae Festival (BRF) θα διοργανωθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Ιουλίου στο νησί της Σκύρου. Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Cook-nara, στην παραλία Κυρά-Παναγιά στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Οι επισκέπτες του BRF μπορούν να κατασκηνώσουν στο χώρο του φεστιβάλ ή να διαμείνουν σε κάποια από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία του νησιού.

  Το Line-Up του Boom Reggae Festival Στη σκηνή του Boom Reggae Festival 2018 θα εμφανιστούν μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς reggae σκηνής. Από την πατρίδα της reggae, τη Τζαμάικα, θα εμφανιστούν οι Skara MucciEarl 16Alpheus και Elijah Prophet. Οι Triggafinga Intl (Ιταλία/Ελλάδα) και Mountain Top Hi Powa (Αυστρία) θα εκπροσωπήσουν την ευρωπαϊκή sound clash σκηνή. Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία της ελληνικής σκηνής στο φεστιβάλ. Στο Boom stage θα εμφανιστούν live οι Blend Mishkin & Roots EvolutionProfessor SkankSKG’s Dub AllianceMamaletta & Kill EmilMc Yinka & Bass DelightMoca Juniors SoundBalkan Riddims και Thatstyle. Από τα decks του Beach Stage θα περάσουν ακόμη οι Reggaewise SelectorsMellowmoodJungle BunnyMarcus GamblaDigital MonkBig ShineDat Chris και Bitzpan. Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει άτυπα την Πέμπτη 19 Ιουλίου, με ένα pre-festival event στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τους Irie Action Sound System και Gobey & P-Gial.


   

 • Θεατρική παράσταση: ...γιατί οι όμορφες θλιβερές ιστορίες είναι παγκόσμιες

  Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Σκύρου
  Ώρα: 21:30
  Θεατρική ομάδα Indigo


  Λίγα λόγια για το έργο:


  Α΄ μέρος 
  Η Πλύση εγκεφάλου, με εργαλεία τα ΜΜΕ και τα μέσα μαζικής δικτύωσης, οδηγεί στην απομόνωση του ατόμου και την περιχαράκωση του. 
  Εισαγωγή, στην ζωή των λαών, νομοθετημάτων που οδηγούν τον άνθρωπο σε ένα ατελείωτο τρέξιμο για την επιβίωση χωρίς σταματημό μέχρι την ολική εξόντωση του.
  Η εφαρμογή της πλύσης εγκεφάλου οδηγεί στο έλεγχο της συνείδησης και στην παραφροσύνη ,ώστε να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι ίδιοι και οι συνάνθρωποι τους, για ότι συμβαίνει γύρω μας.


  Β΄ μέρος
  Ένας Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος σήμερα θα είχε ρίσκο ακόμη και
  για αυτούς που θα το επιχειρούσαν.
  Έτσι οι αδύναμες χώρες δέχονται συμβατικούς πολέμους,
  τοπικούς, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια μετανάστες.
  Παιδιά οδηγούνται στην μαύρη εργασία, στην εκμετάλλευση
  και στην εξαφάνιση τους, για να γίνουν ακόμη και δότες
  οργάνων εκούσια ή ακούσια.
  Γυναίκες και παιδιά, εγκλωβισμένοι στα σύνορα πίσω από συρματοπλέγματα, ζουν και πεθαίνουν με το όνειρο ότι στην Ευρώπη υπάρχει ελπίδα.


  Σκηνές που σοκάρουν, με βάρκες φορτωμένες με ανθρώπινες ψυχές, σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

 • Θεατρική παράσταση:Harvey

  Θέατρο Φαλταϊτς
  06 & 12/07/2018
  Ώρα: 21:00
  Ποιός είναι ο Χάρβεϊ;
  Μήπως είναι ο καλύτερός μας φίλος;
  Μήπως είναι ο φόβος μας και το αντίδοτο στην μοναξιά;
  Μήπως είναι η ενσάρκωση των ελαττωμάτων και των ψεγαδιών μας;
  Ή μήπως η αγωνία μας για τη γνώμη που έχουν για μας οι άλλοι;
  Τελικά, μήπως ο Χάρβεϊ, είναι ο εαυτός μας; Σκηνοθεσία: Μαρία Καραμπίνη. 
  Πρωτότυπο τραγούδι: Σταύρος Σιόλας

  Από το Πειραματικό Θεατρικό Εργαστήρι Σκύρου.